Archivo del blog

martes, 3 de julio de 2018

matrimoni.matrimonio









CAS

Moses Mendelssohn, abuelo del conocido compositor alemán , distaba de ser guapo, además de ser bajo de estatura tenía una grotesca joroba .Un día visitó a un mercader de Hamburgo que tenía una hermosa hija llamada Fruntje.

Moses se enamoró perdidamente de ella pero a ella le repelía su apariencia deforme.

Cuando llegó el momento de despedirse, Moses se llenó de valor y subió las escaleras donde estaba la habitación de aquella hermosa joven, para tener la última oportunidad de hablar con ella. Era muy hermosa y a Moses le entristecía profundamente su negativa a mirarlo. Después de diversos intentos de conversar con ella le preguntó tímidamente, ¿Crees que los matrimonios se crean en el cielo? Sí respondió ella aún mirando hacia la tierra, ¿Y tu?

Sí lo creo contestó.Veras el cielo cada vez que un niño nazca. El Señor anuncia con que chica te casarás. Cuando yo nací, me señaló a mi futura esposa.

Entonces el Señor añadió pero tu esposa será jorobada.En aquel momento exclamé Señor una mujer jorobada seria una tragedia, dame a mi la joroba y permite que ella sea bonita.

Entonces Frunje levantó la mirada para contemplar los ojos de Moses , y un profundo sentimiento la conmovió. Alargó su mano y la alrgó a Moses . Al poco tiempo ella era su esposa.

Muchas veces los prejuicios que tenemos para convivir con personas distintas a nosotros nos impiden entender y vivir el amor.

Conclusiones : El aspecto físico cuenta  para el enamoramiento;  el enamoramiento tiene algo de cielo de espiritual, el amor, y no solo el hechizo del aspecto físico, pero lógicamente el matrimonio se realiza en la tierra , la unión entre hombre y mujer es un acto físico, y la convivencia también es muy terrenal. Son pues distintos componentes los que intervienen para la felicidad de una familia.

CAT
Moses Mendelssohn, avi del conegut compositor alemany, distava de
ser guapo. A més d'una estatura una mica baixa, tenia una grotesca gepa.
Un dia va visitar a un mercader d'Hamburg que tenia una bella filla
anomenada Frumtje.
Moses es va enamorar perdudament d'ella, pero a ella Ii repel·lia la seva aparenca deforme. Quan va arribar el moment d'acomiadar-se, Moses va omplir-se de valor i va pujar les escales, fins on estava I'habitació d'aquella bonica noia, per a tenir I'última oportunitat de parlar amb ella. Era molt bella i a Moses I'entristia profundament la seva negativa a mirar-lo. Després de diversos intents de conversar amb ,ella, li va preguntar tímidament:

Creus que els matrimonis es creen al cel?

Si - va respondre ella, encara mirant a terra- I tu? ..

Si, ho crec- va contestar -. Veurás. Al cel, cada vegada que un nen
neix, el Senyor anuncia amb quina noia es casara
. Quan jo vaig
néixer, em va ser assenyalada la meva futura esposa.

Llavors el Senyor va afegir: "Pero la teva esposa sera geperuda".
En aquell mateix moment vaig exclamar
: "Oh, Senyor, una dona
geperuda seria una tragedia, dóna'm a mi la gepa i permet que ella
sigui bonica"
...

Llavors Frumtje va alear la mirada per a contemplar els ulls de Moses i
un profund sentiment la va commoure. Va allargar la seva má i la va do-
nar a Moses. Temps després, ella es va convertir en la seva esposa.

DEL CONTE A LA VIDA:

Moltes vegades, els prejudicis que tenim a conviure amb persones dife-
rents a nosaltres, ens impedeixen entendre i viure I'amor
.
El aspecte fisic conta per l'enamorament pero tambe quelcon de  celestial, espiritual, l'amor, i no sols l'encís del aspecte fisic, pero logicament  es realitza a la terra.La unió entre homa y donaa es un acte fisic, i la convivenciat ambé es molt terenal, així dons son components diferentys que intervenen en la vida famailiar.
Autor: (Desconegut)


No hay comentarios: