Archivo del blog

lunes, 20 de septiembre de 2021

Sobre la violència de gènere

 

Sobre la violència de gènere

No crec que el problema en al violència de gènere sigui la gelosia de un respecte de l’altre encara que en algunes ocasions aquest sigui el motiu principal.

La gelosia es produeix en la sospita que la parella no ha estat fidel, i aquesta sospita neix de que el mateix que sospita no ha estat fidel , i per això considera que els altres com a molt son tan dèbils com ells, mai que la parella es mes forta i es manté fidel malgrat un no ho sigui.

També a partir d’aquí la voluntat de a fiançar-se en la pròpia conducta crea un malestar davant la parella que porta a hom que es vagi allunyant de ella , fins que la companyia resulta insuportable.

Les desavinences en la practica del dia a dia son una altre raó , o en les despeses que un o altre fa, o en la voluntat de tenir fills, o de tenir relació sexual sobretot per part del marit però sols per plaer i no per engrandir la família, en això s’arriba al moment de destorbar la companyia en el llit, i la voluntat de dormir en solitari, o cercar  la relació sexual i afectiva fora de la parella de compromís.

O quan hi ha fills si s’arriba a la separació domiciliaria el problema de qui se’n fa càrrec, quan, com, despeses dels fills, influenciar els fills en contra del pare o de la mare.

S’arriba a crear una situació d’odi, tan quan mes amor hi hagut, tan mes intens es l’0di que es desperta, la sensació de fracàs sobretot en el home, de no estar acollit en els seus desitjos, de no sentir-se valorat en casa com en  la seva posició laboral, o entre els amics de tertúlies,  de no tenir la llibertat, com de jova, de sortir de farra a les nits, de sentir el pes de las responsabilitats familiars, a vegades amb incapacitat per assumir-les, la manca de atractiu per la seva companya o company i alhora al despertar-se en el seu cor un nou atractiu per una altre persona.

Tot això comporta una situació de humiliació personal, una degradació de la pròpia dignitat, una ofensa al amor propi, que produeix un intens e insuportable sofriment, que aboca a la decisió de suprimir la persona objecte que li produeix aquesta sensació de fracàs i humiliació de trencar els llassos afectius, econòmics, de convivència; perquè per ell ja no es una persona amb qui es delibera de tu a tu per igual, sinó un objecte a destruir, per quedar alliberat de la seva presencia o influencia o dependència en la seva vida.

 

No hay comentarios: