Archivo del blog

miércoles, 29 de septiembre de 2021

¿Com li anirá a una generació que prescindeix de Deu?

 

“Si deixeu a Deu de banda no durareu ni una generació i sereu dispersats, però si en la desgracia el Cercas de tot cor i amb tota l’anima, el trobaràs i l’obeiràs, tindrà misericòrdia de vosaltres perquè no oblida la promesa que us ha fet el vostre Deu, l’únic.” (Deut.)

La generació occidental arreu creu en general que amb el seu coneixement de la natura, la psicologia  la sociologia ,la medicina, la  tecnologia te el mon a les seves mans , però una pandèmia els deixa a tots descol·locats, unes grans bosses de  desplaçats, persecucions fanàtiques en nom de una religió, porta la por i la misèria a un munt de països, explotadors de mines a canvi de un plat d’arròs, on hi treballen nens despullats, i homes sense descans , que no els dona per pujar una família, mentre el material que extreuen  es ven a les grans empreses de telefonia, informàtica, joieria, i els explotadors es forre-n d’or.

Tots aquests poden mirar lliurament per els seus interessos, sense mes responsabilitat, que el seu benestar i confort, eliminant en tot cas les molèsties que comporta tenir i mantenir una família, dedicar-se a les relacions sexuals lliures ,i excloure tota criatura que en surti d’aquetes relacions.  Fruir de vacances en llot  als llocs mes idíl·lics del mon, i dels aliments mes exòtics.

Buscaràs tot això però com tot mortal no tardaràs en estar sota terra oblidat de tothom després de una vida estèril, i buida, avorrida.

Però hi ha un camí per sortir d’aquestes rutines , que acumulant allò que mai utilitzaràs, perquè una vida no dona per tan:  Es tracta de orientar el teu projecte de vida envers als altres, a la generació humana, que et permeti deixar hereus de un estil de vida que construeix el mon, que reconeguis que per sobre el mon hi ha  un actor  diferent que se sap amb dret de marcar-nos unes pautes de conducte,  i demanar-nos un respecte, ell el que es sense nom i sense figura però que se ha manifestat en diferents ocasions de manera espectacular, i que la seva veu la podem localitzar en la nostra consciencia, i que el mon no es tan per aprofitar-nos d’ell com per contemplar-lo amb respecte  com la obra del seu creador, fruint de que col·lectivament se ens hagi donat una casa tan meravellosa, i rica.

¿On acaben els nostres drets? Allà on comencen els drets del altres.

¿On se sustentant els nostres drets? En els nostres deures i responsabilitats, així ens obliguem a  respectar la dignitat aliena com la nostra, en una relació de igualtat.

No tenim dret a marcar diferencies socials, castes, classes que ens sotmeten a uns a estar al servei dels altres, tots voluntàriament estem al servei els uns dels altres, per fer créixer la societat en persones i benestar, i d’ella rebem els mitjans de subsistència adequats a la nostra situació, els mitjans que ens permeten complir amb els nostres deures envers la societat i el seu creador.

Per això Moisès va demanar al Faraó que els deixes sortir a adorar el seu Deu a la muntanya i a dedicar-li culte, i que després tornarien a les seves feines, i per això les coses van anar maldades per els egipcis ja que s’hi van oposar. Es Deu qui te la iniciativa i marca les pautes.

Crec sincerament que la societat actual necessita una reflexió, un canvi de orientació, que no el porti a la destrucció total, sinó a fruir sòbriament i amb gratitut  de tot lo que se ens dona.

No hay comentarios: