Archivo del blog

viernes, 16 de diciembre de 2022

De pares a fills

 

Fill meu, no vagis amb ells,

no segueixis les seves petjades:

    16 només corren cap al mal,

s’apressen a vessar sang.

Els proverbis son consells per la educació dels adolescents noies i nois, consells que estan plens de seny, i va advertint de tots els perills que ofereix la vida en el seu avançar.

Perill son els que tenen presa per vessar sang, com per exemple atropellar a un marroquí de 14 anys que brandava una bandera marroquina després del semifinal del mundial de futbol aquest desembre, provocant-li la mort. Això es tenir presa per vessar sang; El marroquí sols reivindicava els mèrits del equip que ell estimava; el francès que va agredir amb el cotxe, no va sumar mèrits al seu equip  sinó desprestigi i vergonya al equip que va ser el campió de la semifinals.

Un altre cas de racisme es el assassinat de la noia que portava el vel a mig posar, i que tantes protestes ha provocat als seus seguidors, tan que el Ayatolá ha tingut que prendre mesures per suavitzar la legislació en el país. O anant mes lluny a Estats Units la persecució a un noi de color desarmat per part de un policia que a sang freda li va disparà causant-li la mort. Això també va provocar una onada de protestes en favor de la justícia.

No hay comentarios: