Archivo del blog

sábado, 21 de marzo de 2020

DRETS HUMANS I CONFIRMACIÓ BÍBLICA. Derechos humanos y confirmación bíblica.

 


Dijo Dios: Hagamos al hombre a nuestra imagen y semejanza, y que  tenga dominio sobre los peces del mar, sobre las aves del cielo, sobre los animales domésticos y salvajes, y sobre todos los animales que se arrastran sobre la tierra. Gn,11,26 -1,3.

 Dios creó al hombre a su imagen, parecido a Él creó al hombre y la mujer.,

Dios los bendijo y les dijo creced y reproducíos, llenad la tierra, y sometedla, tened dominio sobre los peces, sobre las aves, y sobre todos los animales que se mueven sobre la tierra.

Y dijo Dios: Mirad que os he dado toda clase de hierbas que granan existentes sobre la tierra, toda clase de árboles frutales que llevan su semilla para que os sirvan de alimento.

Y añadió : doy a todos los animales terrestres y todas las aves del cielo, y a todos los que se arrastran les doy hierba verde para que se alimenten .

Y vio que todo lo había hecho bueno, así se hizo cielo y tierra con todo lo que contienen y así acabó su obra y  la contemplaba satisfecho de lo que había hecho, y bendiciéndola.

 

Este texto da pie a reconocer en él los derechos y deberes fundamentales del hombre:

Articulo1ªTodos los seres humanos nacen libres e iguales en dignidad y en derechos, son dotados de conciencia, y les conviene mantenerse entre ellos con espíritu fraternal.

Tened todos los mismos sentimientos, sed compasivos, fraternos, bondadosos, humildes, porque para eso habéis sido creados.(P. 2,16)

Articulo 3. Todo individuo tiene derecho a la vida, a la libertad a la seguridad de su persona.

Hoy tomo cielo y tierra como testimonios contra vosotros: Os propongo escoger entre vida o muerte, entre bendición o maldición. Si escoges la vida vivirás tu y toda tu descendencia.

Articulo 4º nadie está sometido a esclavitud o servitud, la esclavitud y el trafico de esclavos está prohibido, en todas sus modalidades.

Sois  uno solo en Cristo sin distinción de categoría social de raza o sexo.

Articulo 5 Nadie será sometido a tortura ni a penas o tratos crueles, inhumanos o degradantes.

Ya sabéis que se dijo ojo por ojo, y diente por diente. Pues yo os digo: no os volváis contra quien os hace daño, está dicho ama a los otros pero no a los enemigos, pues yo os digo amad a vuestros enemigos.

Articulo 7º Todos somos iguales ante la ley, y protegidos por igual sin distinciones.

Juzgad con justicia, teneos un trato leal y compasivo, no oprimáis ni a inmigrantes ni a pobres,

Alerta con el parlamento que publica leyes injustas, y decretos opresores negando la justicia a los débiles, robándolos derechos a los pobres de mi pueblo.

Artículo 9:Nadie puede ser arrestado, detenido ni exiliado arbitrariamente.

El Señor me ha enviado a llevar la buena nueva a los pobres, a curar los corazones rotos, a proclamar a los cautivos la libertad, y a los presos el retorno a la luz.

Articulo 18, 19 y20 Toda persona tiene derecho a la libertad de conciencia, de religión, de convicción, de opinión,  derecho que comporta la libertad de manifestarlo individualmente o en común, en público o en privado.

Considerad al forastero que convive con vosotros ,como uno de los vuestros, y lo apreciarás como a ti mismo.

Articulo 23-24: todos sin discriminación tenemos derecho por igual trabajo a igual salario, y a tiempos de descanso y a tiempo libre.

Cuando un inmígrate venga a instalarse con nosotros, no lo explotemos, sino tenga el trato de un nativo.

Tienes 6 días para hacer los trabajos que conviene, pero el séptimo descansarás, tus empleados y tus animales.

Articulo 28. : Todos tenemos derecho  que en el ámbito social e internacional haya un orden jurídico  que permita asumir con plena  eficacia derechos y libertades emanados del derecho internacional.   Forjaran arados de sus espadas, hoces de sus lanzas, ningún pueblo empuñará la espada contra otro, ni se prepararan para la guerra, pues vivamos del amor que es el vínculo de la perfección, y trae la paz ,y tengamos los sentimientos de Cristo ya que estamos llamados a hacer un solo cuerpo. Estemos pues agradecidos.

Mat. 5, 1-12.

Felices los pobres de espíritu porque de ellos es ell reino de los cielos,

Felices los que lloran porque serán consolados.

Felices los mansos humildes porque poseerán la tierra,

Felices los que tienen hambre y sed de ser justos, porque serán saciados

Felices los compasivos, porque Dios los compadecerá

Felices los limpios de corazón porque verán a Dios

Felices los que trabajan por la paz porque Dios los llamará hijos suyos.

Felices los perseguidos por ser justos porque de ellos es el reino de los cielos.



CAT.
Déu digué: “Fem l’home a la nostra imatge, semblant a nosaltres, 1 que tingui domini sobre els peixos del mar, sobre les aus del cel, sobre els animals domèstics ¡ salvatges 1 sobre tots els animals que s’arrosseguen damunt la terra.” Gn 11 26 -2,3

¡ Déu va crear l’home a la seva imatge, a la semblança de Déu el va crear; creá l’home i la dona.
¡ Déu els beneí 1 els digué:’>Creixeu i reproduïu-vos; ompliu la terra ¡ sotmeteu; domineu sobre els peixos del mar, sobre les aus del cel ¡ sobre tots els animals que es mouen damunt la terra.”

Déu digué: “Mireu, us he donat totes les herbes que granen, existents a la terra, ¡ tota mena d’arbres fruiters que duen la seva llavor, perquè us serveixin d’aliment.”
¡ a tots els animals terrestres, i a totes les aus del cel 1 a tots els animals que s’arrosseguen damunt la terra, els dono tota mena d>herba verda perquè els serveixi d’aliment.” 1 fou així.

¡ Déu veié que tot el que havia fet era bo. Hl hagué un vespre ¡ vingué un mati, ¡es complí el sisè dia.
Així es van fer el cel i la terra amb tot el que contenen, i el setè dia Déu w acabar la tasca que havia emprés 1 va reposar, aquell dia setè, de tota l’obra que havia creat.
I Déu va beneir el dia setè i el santificà, perquè fou en eh que Déu va reposai de tota l‘obra creadora que havia efectuat.

Article 1  Tots els éssers humans neixen lliures 1 iguals en dignitat i en drets, Són dotats de consciència, 1 els cal mantenir-se entre ells amb esperit de fraternitat.
(..) tingueu tots els mateixos sentiments, sigueu compassius. fraternals, bondadosos, humus, (..) perquè heu estat cridats o tal fi. (Pe.2:.16)

Article 3  lot individu té dret a la vida, a la llibertat 1 a la seguretat de la seva persona.
Avui prenc el cel ¡ la terra com a testimonis contra vosaltres: et proposo d’escollir entre la vida i la mart, entre la benedicció i la maledicció Tu escull la vida i viuràs, tu i tota la teva descendència. (‘bit: 30)9)

Article 4 Cap persona no està sotmesa a esclavitud o servatge; l’esclavitud i el tràfic d’esclaus són prohibits en totes llurs formes.  No hi ha jueu ni grec, no hi ha esclau ni lliure, no hi ha ni home ni dono: sou un de sol en el Crist Jesús. (~a 3:28)

Article 5  Cap persona no serà sotmesa a tortura ni a penes o tractes cruels, inhumans o degradants.  
Ja sabeu que es va dir: Ull per ull i dent per dent. Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra el qui us fa mal. (Mt 5~38)
Ja sabeu que es va dir: Estima e/s a/tres, però no estimis els enemics. doncs jo us dic: Estimeu e/s vostres enemics. (Mt 5:43,44)

Article 7  Tothom és igual davant ¡a ¡lei ¡ té dret d’obtenir-ne la mateixa protecció sense
distincions. (....)
Judiqueu amb justícia, tingueu e/s uns amb els altres un tracte lleial i
compassiu. No oprimiu (..) ni els  immigrants ni els pobres. (Za7, 9-10)
Ai dels qui fan lleis injustes i promulguen decrets opressors Neguen la
justícia als febles, roben el dret als pobres del meu poble. (..) (Is 10, (-2)

Article 9  Ningú no pot ser arrestat, detingut ni exiliat arbitràriament.
El Senyor (..) m ‘ha enviat a portar la bona nova als pobres, a curar els cors desfets, a proclamar als captius la llibertat ¡ a/s presos el retorn de la llum ¿_Ts 6M)
Articles 18— 19-20   Tota persona té dret a la llibertat de consciència, de religió, de convicció, d’opinió; aquest dret comporta la llibertat de manifestar-les individualment o en comú, en públic o en privat,(...).
Heu de considerar el foraster que conviu amb vosaltres com un de la vostra nació  i l’estimaràs com a tu mateix (..) (Lev 19:34)

Article 23 -24  Tothom té dret, sense cap discriminació a igual salari per igual treball, al descans ¡ al lleure.
Quan un immigrant vinguí a instal·lar-se al costat vostre, en el vostre país, no l’exploteu. Al contrari. considereu-lo com un nadiu, com un de vosaltres.     (..) (Lv 19:33)
Tens 6 dies per a fer les feines que calgui. però el dia setè reposa; així podran descansar el teu bou i el teu ase i es refaran el teu esclau i l’immigrant. (Ex 23:12)

Article 28   Tota persona té dret que regni en el medi social i internacional un ordre que permeti d’assolir amb plena eficàcia els drets i les llibertats enunciades en aquell dret internacional   (..) Forjaran relles de les seves espases ¡ falçs de les seves llances. Cap nació  no empunyarà  l‘espasa contra una altra ni s’entrenaran mai més a fer la guerra. (Mt 4.3) 1 com a culminació de tot això, cenyiu-vos d’amor, que és el vinc/e de la perfecció 1 que la pau de Crist regeixi els vos tres sentiments, ja que heu estat cridats per formar un sol cas; i estigueu-ne agraïts. (Col. 3:14-15)

Evangeli Mt 5,1-12
Feliços els pobres en l’esperit: d’ells és els Regne del ce!!
Feliços els qui ploren: Déu els consolarà!
Feliços els humus: ells posseiran la terra!
Feliços els qui tenen fam ¡ set de ser justos: Déu els saciarà!
Feliços els compassius: Déu se’n compadirà!
Feliços els nets de cor: ells veuran Déu!
Feliços els qui treballen per la pau: Déu els anomenarà fills seus!
Feliços els perseguits pel fet de ser justos: d’ells és el Regne del cel!

No hay comentarios: