Archivo del blog

miércoles, 6 de octubre de 2021

ESQUERDES DE LA DEMOCRACIA

 

 


La democràcia es fonamenta en la consulta popular tan per designar els dirigents polítics, com per legislar els diferents àmbits de la convivència en societat; per això tenim un congres i un senat, que son els òrgans que legislen i controlen les lleis.

A nivell internacional l’Organització de nacions unides defineix i controla els dret i els deures dels ciutadans, intenten donar una educació del poble en favor de la bona convivència.

Però darrera tota aquesta estructura per garantir un ordre per el desenvolupament de la societat, i la bona convivència, hi ha la qüestió de quins criteris aplicar en la gestió de govern de les nacions.

En nom de la democràcia s’assassinen milions de criatures en el si de la mara, en nom de la democràcia protegim els rics en contra dels pobres, de manera que no mantenim una certa paritat entre els membres de la comunitat.

En nom de la democràcia hi ha problemes en la població en quant  a la ocupació, en quant al habitatge, en quant  els temps d’oci, en quant a la eutanàsia, en quant a la educació, i en quant a  justificar unes o altres practiques religioses.

En nom de la democràcia es  condemnant  innocents que s’oposen   a les polítiques dels estats, per el  fet de ser minories.

En nom de la democràcia es va condemnar a mort de forma molt cruel a Jesús de Natzaret.

En democràcies com la xinesa i altres s’empresonen innocents i es condemnen a mort centenars de persones cada any.

Entre les poblacions democràtiques hi ha centenars de suïcidis cada  any;  i desenes de assassinats per discrepàncies familiars.

Quan posarem prou seny per corregir tot allò que està perjudicant el desenvolupament de la societat, els baixos nivells de natalitat que disminueixen la població mundial, en mols indrets, particularment entre les poblacions mes tecnificades.

 

Hi ha la historia de un poble, de natural rebel que va a la seva, però que ha rebut la legislació mes assenyada del mon i que si la compleix, es considerat el mes savi,  respectable i digna: els que han rebut en profunditat la llei de Moisés.

Quan es va constituir la comunitat europea, els drets i deures  subjacents en la llei de Moisés foren els principis que constituïren  el fonament de la constitució europea.

En el tribunal europeu de drets humans , en un afany de declarar mes drets que no tenen els seus corresponents deures, estan deixant de banda el seny, i es proclamen drets en funció de la comoditat, del benestar dels ciutadans.

No hay comentarios: