Archivo del blog

sábado, 9 de octubre de 2021

Del conflicte entre Israel i Palestina.

 En la Bíblia està la solució del problema entre palestins e Israel.

 Cap el final dels 40 anys de desert de Israel a la sortida de Egipte, propera ja  la conquesta de la terra promesa, els pobles que descendien del tronc d’Abraham i que no se havien traslladat  a Egipte en els anys de hambruna, y vivien en territoris contigus a la terra promesa, al passar Israel per el seu territori tenien que entrar en negociació amb ells, i evitar la guerra, por raó del parentesc, y ser hereus de la promesa que Deu va fer a Abraham, de que els multiplicaria como las sorra del mar o las estrelles del cel, y que de alguna manera professaven la fe en el Únic Deu creador.

Tot al contrari del que tenien que fer amb els pobles pagans: exterminar-los  a tots  els que habitaven la terra  que ells conquistaren per voluntat divina.

 Amb els Palestins sense que perdin la  seva identitat,  i es mantinguin com un poble, una nació amb el seu territori propi, un altre que el de  Israel, cal  negociar y conviure, perquè també  ells son descendents de Abraham el pare en la fe, beneits y protegits per Deu.

En Deuteronomi  cap.2 diu:

    2 »Finalment , el Senyor em digué: 3 “Ja n’hi ha prou de vorejar aquestes muntanyes. Dirigiu-vos cap al nord. 4 Dona aquestes instruccions al poble: Ara passareu ran del territori dels vostres germans, els descendents d’Esaú, que viuen en aquesta regió de Seïr. 

Ells tindran por de vosaltres, però aneu amb compte: 5 no els ataqueu, perquè no us donaré ni un pam de terra del seu país.

 La muntanya de Seïr, l’he assignada en herència a Esaú. 6 Pagueu amb diners el menjar necessari i l’aigua per a beure.  7

Recorda que el Senyor, el teu Déu, t’ha beneït en tot el que has emprès. Ha vetllat per tu mentre has caminat per aquest desert immens. Durant aquests quaranta anys, el Senyor, el teu Déu, ha estat sempre amb tu i no t’ha mancat res.

I  “Ara passaràs la frontera de Moab i, travessant el país d’Ar, 19 arribaràs davant mateix del territori dels ammonites. Però no provoquis els ammonites, els descendents de Lot, ni els ataquis, perquè no us donaré res del seu país. És a ells que l’he donat en possessió.”

Testifiquen aquets fets los textos del Deuteronomi, pobles que en aquell temps també havien sorgit , sacerdots y profetes. A Madian el sogre de Moisés, en Jerusalem Melquisedec, Balaam amb la burra, que per voluntat i respecte a Deu no podia maleir a Israel, profeta  afamat en diversos reines, como Moab i Madian.(Nm 22,12)etc.

Conclusió: Els arabs ara palestins  son descendents de Esaú i de Lot, i com a tals no poden fer la guerra entre ells i els Israelites, bombardeixan-se mutuament sino que han de cercar acords mutus de convivencia, amb plenitut de drets per les dos bandes.

Cal que uns i altres siguin fidels a lo que Deu vol dels seus pobles, i en aquest cas com Israel es mostra mes fort, ha de tenir la comprensió i misericordia amb els mes devils, en pactes de          respecte mutuu.


No hay comentarios: