Archivo del blog

jueves, 7 de marzo de 2024

DE VOCACION A PROFESION

 

La ascètica que la nostra civilització exigeix amb les dades pròpies del nostre temps, modifica la manera de pregar per ferla pròpia del nostre temps.

A traves dels mitjans audiovisuals igual que amb la Bíblia ens poden posar en la presencia de Deu, nosaltres que som creació seva , creativa.

No hem de necessitar els esquemes antics per pregar, podem tenir la presencia de Deu canviant les paraules o en base de un rentat de cara.

Les comunitats cristianes han de demostrar la eficàcia, la ajuda que aporten a la societat, de manera que les persones es retrobin amb si mateixes i s’expressin lliurament en la pregaria, i s’incorporin activament dins l’historia de salvació. El molt de temps dedicat a la pregaria resta temps a les tasques domestiques i professionals. Els oblats encara que participin en les pregaries dels monjos en la resta del temps viuen a casa seva y es guanyen la vida fent aquell ofici que volen.

Podem fer : vida solitària o vida comunitària.

                          En el matrimoni o en el celibat

                           En medi rural o en medi urbà

Tot això dona lloc a moltes variants.

La família te la vida domestica com a principal referent, això es pot inserir en una comunitat mes amplia de convivència local com la comunitat “el arca”.

Hom pot viure en comunitat de persones cèlibes. També hom pot alternar diverses llars, cenobites alternant, o entre el camp i la ciutat.

Laics que participen d’una espiritualitat d’una ordre com a tercera ordre o oblats o confrares.

Vida rural es en general mes independent es tracta de inserir-te en un estat o un altre de vida. En la ciutat hi ha mes serveis possibles  al abast, i mes llibertat.

Comunitats laiques de Renovació                                                                                                                                                                                            carismàtica a catòlica amb aprofundiment humà i espiritual.

La vida professional: El jova sense ofici en el monestir trobarà lo que li encaixi, però si     atrau a un home modern amb una professió, podrà continuar-la en un monestir però en general tindria que aprendre un de nou segons les necessitats del monestir.

El comú de la vida espiritual no està en contradicció amb les professions u oficis que cada u ha escollit com el mes adequat per a ell; es pot compaginar  en comunitats vilanes; la informàtica acosta es comunitats cristianes aïllades als altres  laboral i culturalment.

Vida privada entra en aquest àmbit: vida domestica, professional, religiosa, cultural, artística, el lleure personal, gustos, amistats, compromisos, polítiques.

Forces físiques i intel·lectuals, possibilitats financeres, tot això ajuda a concretar la pròpia vocació cosa que ho possibilita la autonomia individual.

Exemple: el Guillem ha escollit la vida monàstica en matrimoni, en llar familiar i sense vida professional integrada.

No hay comentarios: