Archivo del blog

jueves, 28 de septiembre de 2023

RETRAT DEL EGOISTA I DEL JUST

 

3 Aconseguirem tota mena de riqueses,

ens farcirem la casa de rapinya.

El egoista, tancat en un mon que caduca, no pensa  que li arribarà el dia que ho tindrà que deixar tot, si te assegurat de manera regular lo que necessita per viure ¿Perquè en vol mes?

Tot allò que excedeix de lo necessari es inútil, i lo millor que pot fer es repartir-lo entre els que li fa falta, i així li dona una utilitat, tractem de la justícia retributiva: que cada  u tingui lo que necessita, i això s’aconsegueix repartint be la riquesa d’aquest mon.

A aquest mon hi ha molta riquesa emmagatzemada revinguda inútil, no productiva de mes riquesa i a canvi mantenint a molts en la pobresa, es a dir que no tenen els mitjans ni de supervivència ni de desenvolupament personal i de la espècie.

Tan quan ofereixes a la societat el mitjans de desenvolupament personal aquesta es torna productiva i útil, perquè qui estava passiu sense fer res en quant te mitjans per treballar treballa, i beneficia la societat, i així la societat creix  , per altra banda el creixement de la societat a nivell reproductiu, sense que  es produeixi la justícia  retributiva sols produeix emmagatzemar pàteres al fons del Mediterrani.

No hay comentarios: