Archivo del blog

viernes, 21 de abril de 2023

LA ESCOLTA

 

La escolta ha de alimentar la nostre set de totalitat que portem tots en el inconscient.

Escoltant ens adonem de com pensa i experimenta l’altre persona.

Però ens hem de formar per saber escoltar, escolta que s’ha aprèn en la lectura de textos profundament humans com els de la bíblia i en la reflexió d’aquell. En els que es reflecteixen en el nostre cor hi trobem la saviesa del saber viure.

En les  reunions comunitàries  per aprendre a escoltar es llegeixen textos que ens ensenyen l’art d’escoltar i on cada u esplaia allò que porta al seu cor.

Tot allò que diuen les persones que aprenen a escoltar manifestant els seus sentiments i experiències ha de quedar secret en la reunió, i no fer-ne xafarderes o comprometent negativament a algú dels participants.

En els 1.000 anys de Sant Pere de les Puel·les,. S’ha mantingut la sincronització de sentiment i pensament de les participants en la comunitat i amb la comunitat de persones seglars que s’hi uneixen..

Al participar en aquestes reunions tinguem en compte que tots hem estat fets  el mateix fanc, però també amb la mateixa dignitat, i per els mateixos motius hem de gaudir de un  esperit fraternal en el que es fa fàcil el diàleg, ja que tots tenim els nostres errors , o depenem de les nostres frustracions, i en aquest esperit fraternal retrobarem la justícia y la pau.

A partir d’aquí construïm una societat mes sana, sense violències ni exclusions, però amb el sentit de pertinença a un poble.

No hay comentarios: