Archivo del blog

jueves, 17 de febrero de 2022

DE LA LLEI DEL SINAI A LA LLEI DEL ESPERIT

 

No podem cantar cants alegres en terra extrangera. No hi ha alegria, i sí tristesa.

¿Quan cantem al Senyor? En situacio de devilitat, no ens surten els cants de lloança al Senyor, peró així i tot ens cal lloar Jesús mort y resuscitat en presencia dels angels; i aixó es posible quan Jesús amb el Esperit Sant ens comunica Poder, saviesa, força, gloria , honor, riquesa, ... ¡Quan tinc  que agrair! Quan reconec tot lo que me ha vingut per gracia, a les hores puc cantar, joia i festa, delicies per sempre  en la vostra presencia.

Forasters o inmigrats... nosaltres vivim a la casa on varem neixer mitjansá el baptisme.

“Nosaltres” som tota la gent del mon i som solidaris en presentar-nos com pecadors davant Maria i Jesús.

El poble de conjunt no hem reconegut al Mesias malgrat hagi demostrat que ho era, i l’hem condemnat , per aixó som solidaris en el pecat personal, per no dedicar la vida a testimoniar contra el pecat del mon. El nostre pecat es no oposar-nos  al pecat del mon i frequenment participem també del pecat del mon.  

Ens salvem per ser comunitat que confia amb Deu i es solidaria amb tothom.

Som els desterrats fills de Eva gemagant perque esperem que Deu s’apiadi de nosaltres i ploran el la vall de llagrimes perque hereus de Adam maldem per recuperar lo perdut.

Salm 144 Reconeix lo gran que es el Senyor, i veurás que es la  promesa que ens salva dels  perills.

No pesa condena sobre nosaltres, superada la llei del pecat i la mort,  perque actuo sota la llei de l’Esperit,rica amb matisos, lliure de les rutines de les lleis que controlen la carn avasalladora.

La lei del Sinaí  feta per controlar les tendencies egoistes de l’home tencat en si mateix ,es tan sols una porta  que travesem per trascendir-nos vers Deu i vers els altres homes.

La llei del Esperit diu : parla quan en consciencia, sentis que has de parlar, no et tallis, perque sols escoltant l’Esperit, podem comunicar-nos en profunditat i actuar amb opcions ilimitades, segons l’Esperit ens ho fa entendre. Es en aquest context que lloem Jesús mort y resuscitat.

No hay comentarios: