Archivo del blog

lunes, 24 de mayo de 2021

El procés educatiu des de la infancia

 

 - Alguns criteris per l’educacio del fills:


Ser molt conscients del paper que hom juga en la societat.

No ser victima de la societat sinó protagonista, actor segons correspon a cada u,

no admetre la persecució o la burla per la diferecia.

Creixer amb la convicció que ets algú necesari en la societat, i que cónten amb tu.


Saber prescindir de tot alló que em destorba en la consecució dels meus objectius.


La autoritat com a coneixement de les necesitats apropiades, adequades a les persones amb qui em relaciono,que depenen de mi, i habilitar els mitjans que ho porta a bon terme.


La satisfacció de la feina ben feta quan hi ha per el mig l’esforç personal.


La satisfacció de demostrarme alló que puc arribar a fer.


La satisfacció de saberme útil.


La satisfacció del reconeixement de la nostra aportació a la societat, reconeixement que es dona quan els altres acullen o disposen de les nostres aportacions, les agraeixen, i/o remuneren.


Mantenirme lliure devant qualsevol coacció externa, i amb aixó els educadors han de filar prim perque ni la tolerancia, ni el uniformisme valen.


Devant les alternatives saber escollir lo mes apropiat per el meu desenvolupamen, o a les meves aptituts o habiliitats, de manera que hem faci una imatge que tingui un lloc propi farcint la societat, d’alló que el pas del temps ha quedat com a carencies de la mateixa.


Saber definir be alló que com capricis, mandra, lacxitud, crear relacions de dependencia propias o alienes, com per exemple exigir ser servit en tot.


No ser conscient dels propis deures als que els corresponen els drets que permeten complir els deures.


Saber conviure en la societat que tenim.

Evitar l’egoisme que es exercir i exigir uns drets que no corresponen a cap deure, directe o indirecte, envers els altres.


Els drets son funcions constitutives de la nostra personalitat que assolim en la societat en funció de la nostra responsabilitat, els nostres compromisos amb la societat del nostre entorn, mitjançá el desenvolupament de les nostres capacitats i habilitats, dels deures, que tenim amb ella.

No hay comentarios: