Archivo del blog

lunes, 18 de diciembre de 2023

EL MISTERI DE NADAL

 

EL MISTERI DE NADAL

Per a Deu ha estat plaent fer els homes  tan perfectes que podem dialogar amb ell y fins i tot ens hi podem oposar en la línia de essers materials, amb capacitats espirituals.

Per damunt nostre ha creat els àngels, que son essers espirituals, amb dons de intel·ligència, de voluntat, de llibertat i de sentiments per valorar, i poder dialogar amb Deu i altres criatures amb capacitats similars.

Els altres essers vius de la terra han estat posats a la nostra disposició.

La capacitat de oposar-se a Deu la han practicada àngels i homes pervertint la obra de Deu, i posats aquí, actuar contràriament a la voluntat de Deu e intentant destruir la seva obra.

En el pla creador de Deu encara hi ha un pas millor, que se ens ha revelat als homes i es que en el seu si , la dinàmica es totalment positiva, apreciativa, amorosa, i així es revela en el nostre llenguatge com a pare, fill, i esperit, o font, verb, i  força, lligam o cohesió interna.        

S’ha arrodoneix aquest pla de Deu al encarnar-se el fill o verb en qualitat d’home, manifestar-se com persona material i al hora espiritual.

Deu convertit en un esser humà, Jesús a la plenitud del temps, en mans de qui està tota la creació. Es admirable com en el centre de la creació Deu ha posat l’home i en la seva historia inserit, Deu hi es present, ell confirma allò que l’home ha fet segons el seu pla o voluntat, i deixa a la seva sort tota la oposició perversa i destructiva.

Deu ha creat i ha volgut dialogar amb allò que ha creat; quelcom semblant a la Trinitat es mou dins nostre, que ens introdueix a aquest diàleg; el diàleg que poèticament s’expressa en el Edèn, a la tarda de cada dia, Deu passeja amb el home tot compartint la riquesa interior, i l’ambient agradable de la posta del sol.

Ara tenint en compte que aquest pla inicial s’ha trencat però que  Deu està  disposat a restablir-lo, anem a com experimentem aquesta voluntat; en primer lloc amb un desix potent per tornar  al diàleg distes i profund que volem de Jesús, camí, veritat i vida, com se el van trobar els deixebles que fugien de Jerusalem a Emmaús.

En Jesús reconeixem el Deu invisible, que es el llaç nostre de contacte amb Deu, i gracies a Ell em puc adreçar al Pare i puc rebre l’Esperit en qui tinc que cercar la meva “ánima” ,entitat estable, profunda en mi.

Sento que ara i aquí tenim l’Esperit que tanca el cercla de la nostra relació amb Deu, a continuació de la vinguda de Jesús.

Jesús nascut de una dona verge concebut per l’Esperit de Deu, personificant la manifestació de Deu, o paraula de Deu  a nosaltres, per ensenyar-nos a com tractar les altres persones humanes,  començant per aquest nadó nascut a Betlem, model d’home  i manifestació de la mes alta dignitat humana.

No hay comentarios: