Archivo del blog

jueves, 24 de marzo de 2022

Deu compleix amb lo que es proposa , i amb alló que se li demana quan es adequat.

 

SALM 54: CONFIANT QUE DEU COMPLEIX ALLÓ QUE VOL, QUANT VOL, I COM VOL

El nom de Deu es alló per lo que es manifesta al home, i l’anomanem per alló que el coneixem; de totes maneres com el coneixament es per coses molt diverses, s’ha pogut fer un   rosari dels seus noms, al voltant de un  centenar.

David en lluita contra Saúl (demana a Deu que el salvi per amor al seu  nom)

Deu estima la seva manera de fer-se reconeixa, ¿La justicia n’es una? Al dir-li: Fes-me Justicia amb el teu poder, Ell escolta i tot seguit decideix, si es el moment oportú, a fer justicia a qui confia en Ell.

Poder es una altre  forma de demostrar el seu amor per nosaltres, i aquesta expresió de fer justicia no val res si no es escoltat per l'Altissim, si no s’estableig un dialeg autentic; per aixó es demana atenció a les paraules de David. ¿Quin es el motiu de demanar justicia sino  el esperar ser escoltat quan un se sent amenaçat per una gent extranya? Aquest, es motiu per demanar juisticia, ja que amb aquesta gent hom no s’hi pot entendre, topem am gent violenta que no fan cas de Deu sino que volen la  mort del ungit de Deu posat per guiar el poble de Deu.

Si David mor, es desfá el poble, perque ell es qui li dona coherencia, i Deu es quedaria sensa poder relacionar-se  amb l’humanitat;  en el moment i circumstancies que Ell tenia previst;  per això, perque es compleixi aquesta voluntat divina, David está segur de la ajuda de Deu, també per els seus colaboradors, així al quedar destruit el enemic, David queda alliberat.

En aquesta narracio sobre David queda palés el motiu i la metodologia de Deu  en la manera de fer justicia als homes. En el conflicta entre Rusia i  Ucraina esperem que desde el punt de vista de la providencia  segueixi unas pautes  similars . 

Segons informacions ruses no oficials,  han mort 15.000 soldats rusos a Ucraina. Aixó ha produit  la lentitut  en la entrada del exercit rus i la decisió , de utilitzar coets que destrueixin punts estrategics , que així i tot molts son desviats o destruits avans de conseguir el objectiu, i enseguida s'ha produit la venjança de Putin al veure-s impotent  per guanyar la guerra, al adresar projectils sobre escoles , hospitals, habitatges civils, instal·lacions industrials, i aeroports, i amenaçant amb  agresió nuclear.

No hay comentarios: