Archivo del blog

lunes, 4 de enero de 2021

DE LA RELACIO PERSONAL AMB DEU

 


Hi Ha camps de la vida que reclamen la pròpia autonomia .

El reconeixement de la consistència i de la autonomia de les diferents  esferes profanes de la vida humana, respecte a la activitat religiosa i cultual.

Tot hom està immers en la societat en la seva organització social, mundana, ja que del mon, del cosmos creat, no sen surt sinó per la mort.

El baptisme ens fa veure segons les exigències del Esperit. Som en el mon dels homes amb la seva vida econòmica, política, social.

Des de viure la fe en el monaquisme al segla 4t a viure la fe en seglar en institucions caritatives, evangelitzadores, professionals fins arribar a la santificació del matrimoni i la família.

Així en perfecta consciencia tot hom por abordar la seva plenitud des de qualsevol vocació.

¿Com expressar la relació del home amb Deu? El cristianisme es revelació de Deu als homes,  a cada ú personalment dins la historia per salvar-los.

Tot hom necessita expressar allò que es i sent, i en aquest marc hi ha la expressió religiosa, o la relació personal amb Deu.

La acció salvadora de Deu ens ve a traves de signes.

La nostra resposta afirmativa a la acció de Deu, consentiment, gratitud, esperança, es el nostre do total, als actes d’amor en servei al proïsme.

No hem rebut un esperit d’esclaus per viure en el temor, sinó de fills de Deu que l’escoltem, que n’estem agraïts i que ens desperta la estimació vers Ell ; així que en la mida que l’escoltem l’estimem.

En la pregaria comunitària, manifestem els nostres sentiments vers Deu amb la ajuda de cants, himnes de lloança i gratitud alhora que escoltem el seu Esperit.

No hay comentarios: