Archivo del blog

jueves, 8 de junio de 2023

La santificació del nom del Pare

 

La santificació del nom del Pare

 

¿En què consisteix?

Allò per lo que reconeixem a una persona: es l’autor de la creació, amb potestat per posar-ho tot en mans del Fill.

La creació ens parla de qui es el Pare , ens el defineix: la grandesa, la diversitat, l’ordre, la constància, el fet de que  nosaltres estem en el planeta mes adequat a la nostra subsistència, la delicadesa  i afecta amb que tot sigui preparat per donar consistència a les nostres vides.

Es el Pare que a traves de tot això vol entrar en diàleg amb nosaltres, sols ens cal que reconeguem la voluntat creadora del Pare per afavorir-nos tan, com pot assumir-ho la nostra naturalesa.

Es a traves de tot això que coneixem el nom del Pare i la nostra actuació sobre tot això santificarà o no el mon, perquè nosaltres estem capacitats per alterar les pautes per les que el mon es manté prou estable perquè ens hi desenvolupem, generació a generació.

En gratitud i reconeixement, procurem per part nostre ,que el nom de Deu sigui santificat, en els nostres afectes i sentiments, passions, pensaments, imaginacions, somnis, i actuacions cosa que es prèvia a la vinguda del seu regne, regne que es sobrenatural en contraposició al nom natural que es santificat.

¿Que vol dir ara la expressió: Pare que es faci la teva voluntat a la terra com es fa en el cel?

¿Cel que vol dir,  com aproximar-nos al significat de la paraula? Jesús al anar al cel  puja amunt fins que el varen perdre de vista i en el cel s’hi queda. Un altre aspecte dona la impressió d’immaterialitat, de estar per el damunt del concret de cada dia, no obstant es sensible als sentits de la nostra vida actual, i dic més es capaç de menjar davant d’ells, però ell no està lligat a tot això, quelcom semblant a qui ha tingut la experiència del propi esser, d’estar present entre els d’aquest mon però independent del cos material.

En definitiva entenc el cel com un canvi de situació en la que hom està totalment alliberat essent del tot conscient de la seva situació, però que res de les limitacions que ens encaixonen els afecten.

La voluntat de Deu en el cel es fa en plena llibertat sense cap coacció, sense estar lligat a res, sols als designis joiosos de Deu.

Per això Ell vol convertir la terra en un cel a traves de un procés evolutiu de la creació.

Deixem , dons que Deu realitzi el seu pla sobre nosaltres.

No hay comentarios: