Archivo del blog

sábado, 12 de septiembre de 2020

ARA TENEN EL MATEIX VALOR AQUESTES PARAULES. Actualidad de estas palabras

Junqueras llama a establecer una estrategia compartida, sin renunciar jamás a las urnas para validar la república, en entrevista reciente.

No reconoce el golpe de estado contra Catalunya e insiste que Puigdemon es y seguirá siendo el presidente. No podemos reconocer ninguna de las decisiones antidemocráticas que adoptó el PP con control remoto desde Madrid. Pero conviene Una estrategia compartida.

Ha advertido que puede haber momentos de incerteza de dudas y de contradicciones en el camino que se abre, lo cual no obsta seguir adelante, seguir cargándonos de razones por las que, compartiendo inquietudes y alegrías, fracasos y esperanzas encajando golpes para volver a levantarnos, sin renunciar a poner las urnas.

Dice: tiene gracia que se tache a los independentistas de golpistas cuando los únicos golpes son los que ellos han recibido a la cara, y llama a los que solo querían ejercer su derecho a voto a dialogar con los de extra derecha que han atacado a ciudadanos solo por manifestar sus ideas.

A eso se ha sumado activar el 155 interpretando la constitución al gusto de aquellas formaciones políticas que no la querían, y con todo son las más cercanas al franquismo; han entrado en Catalunya con la voluntad de intervenir el modelo educativo, y de controlar los medios de comunicación , de poner a su servicio la policía autonómica catalana, convirtiendo Catalunya en una provincia más de una España uniforme que no tolera la pluralidad nacional, aplastando toda disidencia por democrática que sea e imposibilitando establecer un dialogo esperanzador.

Ante eso ha rehusado reconocer, este golpe de estado contra Catalunya y ha defendido que   Puigdemon, sigue siendo el presidente de la república como Carmen Forcadell lo es del parlamento, por lo menos hasta que lo reconozca Catalunya en las urnas otra cosa.

Reconoce que ha nacido la república, aunque no con la fuerza deseada, y que no dudemos en seguir con civismo y actitud pacífica para alcanzar hasta el objetivo que nos hemos propuesto.

29 octubre 2017 12.47 h

Junqueras crida a establir una estratègia compartida “sense renunciar mai a les urnes per validar la República” en una entrevista recent a El Punt Avui

 No reconeix el “cop d’estat contra Catalunya” i insisteix que Puigdemont és i seguirà sent el president

AGÈNCIES - BARCELONA

“No podem reconèixer el cop d’estat contra Catalunya ni cap de les decisions antidemocràtiques que està adoptant el PP amb control remot des de Madrid. El president del país és i seguirà sent Carles Puigdemont”.

 

Així s’ha expressat aquest diumenge  el vicepresident Oriol Junqueras, que ha fet una crida a “recompondre forces” i ha compartit amb el líder de Podem de Catalunya, Albano-Dante Fachin, que cal una estratègia “compartida”.

 

Junqueras ha advertit “que potser hi haurà moments d’incerteses, de dubtes o de contradiccions” en el camí que s’obre ara, però ha remarcat que no hi ha cap altra opció que “seguir endavant, acumular forces, seguir carregant-se de raons, compartir neguits i alegries, fracassos i esperances, saber encaixar els cops per tornar-se a alçar, sense renunciar mai a les urnes per validar la República”.

 

Junqueras ha remarcat que “té gràcia que aquests dies” es titlli els independentistes de “colpistes” quan “els únics cops han estat a la cara de persones que volien exercir el seu dret a vot o dels grups d’extrema dreta que han atacat ciutadans només per les seves idees”. A això li ha sumat l’aplicació del 155, interpretant la Constitució “al gust d’aquells que no la volien”. “Avui resulta que són aquelles formacions polítiques més properes al franquisme les que s’han erigit com a intèrprets i garants de la Constitució”, ha ironitzat.

 

Segons ell, el PP, amb “l’absoluta complicitat del PSOE”, ha entrat a Catalunya “amb la decidida voluntat ¿d’intervenir el model educatiu, de controlar els mitjans de comunicació?, de posar el cos policial català al seu servei, de descapitalitzar el país, de convertir-lo en una província més d’una Espanya uniforme que no tolera la pluralitat nacional, d’esclafar tota dissidència per democràtica que sigui i de liquidar tota esperança de diàleg”.

 

En aquest escenari, ha rebutjat reconèixer “aquest cop d’estat contra Catalunya”, i ha defensat que Puigdemont segueix sent el president, com també Carme Forcadell ho és del Parlament, “almenys fins al dia que la ciutadania no decideixi el contrari en unes eleccions lliures”. Junqueras ha constatat que “la resposta a la usurpació de les institucions ha d’esdevenir un clam”.

“Hi haurà moments de dubtes o de contradiccions”

Ha reconegut que la República “ha nascut però no amb la fortalesa que voldrien” i els propers dies caldrà prendre decisions “que no sempre seran fàcils d’entendre”. “Potser hi haurà moments d’incerteses, de dubtes o de contradiccions entre allò que volem i el camí que escollim en cada fase per arribar-hi”, ha admès. Al seu parer, cal una “estratègia compartida” i és imprescindible teixir “sòlides aliances amb tots aquells actors socials i econòmics que tenen la decidida voluntat de construir un veritable estat al servei de la ciutadania”.

 

En tot cas, ha apostat per “recompondre forces i estratègia i perseverar sempre”. “No hem de tenir cap dubte que si seguim, que si des del civisme i l’actitud pacífica de sempre no ens deixem trepitjar, aconseguirem avançar fins allí on ens proposem”, ha conclòs Junqueras, que ha apuntat que “no s’ha de renunciar mai a les urnes per validar la República” i que cal preparar alhora uns futurs comicis municipals “que han de ser claus en l’assentament” de la mateixa.

No hay comentarios: