Archivo del blog

domingo, 28 de febrero de 2010

L'atur un problema complexe

Quines mesures pot prendre el govern contra l’atur?  Crec que la única cosa es facilitar la creació de la petita i mitjana empresa i facilitar el seu mercat dins i fora de les fronteres, i limitar les importacions que estan  en competència amb els productes nacionals.
Un altre aspecte es la reconversió professional dels aturats perquè tornin a ser competents en les noves estructures socials , ja que hem passat de un mercat altament consumista a un mercat de mínims consums, cosa que exigeix mesures, i un reconeixement de les necessitats de la gent, amb projecció de futur, menys inversió en oci i restauració perquè aquest mercat ha començat a caure, i el turisme ha afluixat.
Sí que cal acabar de introduir les noves tecnologies i acomodar moltes professions que van o poden anar lligades a elles, augmentar la cultura de llengües emergents com la xinesa, japonesa,rus, llengües africanes i sud-americanes, perquè els mercats els tenim a tot el món, i cal un interacció  que equilibri el deute extern.
No hi pot haver mes feina si no es te en compte tot axó, i que els sous permetin que el comerç sigui competitiu. Cal una vigilància pública de les grans empreses financeres i de serveis com elèctriques, telefonia, subministra d’aigua i gas, i construcció. En un temps que els obrers passen gana es indigne que uns altres acumulin capital, que no se l’emportaran quan es morin.

No hay comentarios: