Archivo del blog

lunes, 3 de enero de 2011

DRET A DECIDIR, derecho a decidir

CAS

Tenemos nuestras obligaciones nuestros deberes, nuestras responsabilidades en bien de nuestra sociedad, y en esto no puede haber ley que lo limite, ; lógicamente la práctica de estos deberes, obligaciones y responsabilidades requieren los medios necesarios para su desarrollo o par la actividad que esto comporta al nivel de que cada persona tenga la holgura que requiere su crecimiento personal y su servicio a la sociedad, tanto a nivel personal en el ámbito familiar, como en el laboral o el de relaciones sociales.

En este último ámbito tenemos la parte que a cada uno corresponde en la organización y administración de las instituciones que son comunes a toda sociedad, culturales, asistenciales, deportivas y políticas.

Es legítimo no sentirse coaccionado por fuerzas externas de tipo legislativo judicial, gubernamental o militar.

Es normal que entre las instituciones comunes haya que legislar, gobernar o interpretar las leyes en la casuística diaria o la de evitar la alteración del bien común.

Todo este conjunto legítimo se ha de constituir según las características de cada país, la tierra, el clima, la distribución de la población, las actividades predominantes, o el equilibrio entre actividades diversas, la legua, el talante común,  especialmente en el estilo de llevar el relevo generacional, y de relacionarse socialmente, la manera de asumir los conocimientos en el mundo en el mundo globalizado actual.

Si hay injerencias de estados o inmigrantes, que perjudican o inutilizan estas características, es un deber  velar por la liberación de las injerencias estatales que no corresponden, y por la inmersión sociocultural de los venidos de fuera a convivir con nosotros, y participar de nuestro estilo de vida y de nuestras convicciones, el buen juicio, el sentido común, el respeto y complicidad para cada persona de manera que todos pongamos nuestro empeño en un proyecto común que implica los proyectos individuales.

ES claro que ahora los estados se relacionan entre sí hasta llegar a acuerdos que Implican compromisos, que requieren un cierta uniformidad, i/o protección de ciertos ámbitos; lógicamente estos acuerdos no pueden arrebatar los derechos que cada nación tiene en el cumplimiento de los propios objetivos.

En estos compromisos importa facilitar las relaciones personales y la libre      circulación de personas y mercancías, y mantener un equilibrio entre bienes y precios de manera que no se impongan unos en detrimento de otros. Creo que en este equilibrio el mercado de Europa ha tenido compromisos ejemplares.




CAT
Tenim les nostres obligacions els nostres deures, les nostres responsabilitats, en be de la nostra societat , i en això no hi pot haver cap llei que ho limiti; lògicament la practica d’aquets deures obligacions i responsabilitats requereix els mitjans per el desenvolupament de l’ activitat que això comporta, a nivell de que cada persona tingui la fulgura que requereix el seu creixement personal i el seu servei a la societat, tan a nivell personal a l’àmbit familiar com al laboral o el de relacions socials.
En aquest últim àmbit hi tenim la part que a cada u correspon en la organització i administració, de les institucions que son comunes a tota la societat, culturals, esportives, polítiques.
Es legítim no sentir-se condicionat per forces foranies, de tipus polític o militar.
Es normal que entre les institucions comunes hi hagi la que legisli, la que governi, la que interpreti les lleis en la casuística diària, i la que eviti qualsevol alteració del be comú.
Tot aquest conjunt legítim, s’ha de constituir segons les característiques de cada país, la terra, el clima, la distribució de la població, les activitats predominants o el equilibri entre activitats diverses, la llengua, el tarannà comú especialment en el estil de portar el relleu generacional, i de relacionar-se socialment, la manera de assumir els coneixements en el mont globalitzat actual.

Si hi ha ingerències de estats, o immigrants, que malmeten aquestes característiques, cal vetllar per l’alliberament de les ingerències estatals que no corresponen, i per la immersió sociocultural dels vinguts de fora a conviure amb nosaltres, i participar del nostre estil de vida i les nostres conviccions, el seny, el sentit comú, el respecte i complicitat amb cada persona de manera que tots posem el nostre afany en un projecte comú que implica els projectes de cada u.

Es clar que actualment els estats es relacionen entre si i fins i tot arriben a acords que impliquen compromisos, que requereixen una certa uniformitat i/o protecció de certs àmbits, lògicament aquets acords no poden arrabassar els deures que cada nació te en el compliment dels propis objectius.

En aquets compromisos importa facilitar las relacions personals la lliure circulació de persones i mercaderies, i mantenir un equilibri de bens i preus de manera de que no se imposin uns en detriment dels altres, crec que en aquest equilibri en el mercat europeu hi ha agut compromisos exemplars.

1 comentario:

Laura dijo...

Malgrat tot, s'acaba donant més importància, en cas de la Unió Europea, a la potència econòmica en detriment d'altres temes. A més, fent valer els ideals i valors de dos o tres països per a que representin a tota la resta, i això sí pot arribar a ser una ingerència.

Crec que, per sort, encara no estem prou globalitzats, si no, perdríem bona part del nostre fer i del nostre tarannà. El dia en que ho perdem, perdrem també l'ànim reivindicatiu (com a catalans, com a ciutadans crítics, etc)